WHO IS THE JOY OF MUSIC

Jean-Christophe is werkzaam in de zogenaamde ‘harde’ sector. Jarenlang vertoefde hij aan het hoofd van het familiebedrijf waar hij met succes zowel de commerciële, financiële als leidinggevende rol voor zijn rekening nam. Vandaag is dit bedrijf overgenomen door een grote groep uit dezelfde sector waar Jean-Christophe nog steeds zeer actief is als verkoopsverantwoordelijke Metaaltechnieken . Naast de professionele activiteiten is Jean-Christophe ook al lang bezig met muziek. Als jonge enthousiaste kerel heeft hij zich een weg kunnen banen doorheen audities om te kunnen meedoen aan een professionele productie , nml de musical van Peter Pan in 2000 . JC heeft jarenlang meegezongen als solist in het koor Otche Nach, later B’Kooz. We zagen hem schitteren in hoofdrollen op de podia, zowel in concertvorm als in muziektheater. Hij is dan ook de dragende kracht in deze jonge onderneming waar hij vooral het administratieve, financiële en filosofische meedraagt. 

Jean Christophe is al jaren bevriend met Xavier. Hun complementariteit is zeer zeker de sleutel van het nakende succes.

Xavier Le Clef, is osteopaat en dokter in de Chinese geneeskunde. Hij heeft een grote praktijk in Berchem en is zeer gepassioneerd bezig met de mentale, energetische en fysieke gezondheid van zijn patiënten. De jaren lange ervaring om met mensen bezig te zijn heeft hij kunnen gebruiken om gedurende bijna 3 decennia en met zeer veel succes het koor Otche Nach ,later B’kooz te leiden. Het beste uit iedere mens halen is voor Xavier een ware passie . Pianist in zijn vrije uren, dirigent sinds meer dan 30 jaar, bezeten door muziek , is hij vandaag in zee gegaan met zijn vriend JC. Het artistieke, het muzikale en het relationele worden dan weer meer door Xavier in acht genomen.

ONZE PASSIE   ONZE MISSIE   WAAROM PERPETUUM JAZZILE
In Januari 2014 zijn Jean-Christophe Gillard en Xavier Le Clef samengekomen om één van hun passies te bespreken en om zo meer inhoud te kunnen geven aan dit item in de muziekwereld. Inderdaad, passie voor muziek maar vooral passie voor stemmen. Het beleven van a capella muziek, het zoeken naar betere harmonieën, het ontdekken van top energie on stage.   Om aan deze passie belichaming te geven, zijn deze twee ondernemers overgegaan tot een concrete verwezenlijking van hun dromen. Zij hebben in 2014 The joy of music bvba opgericht. Deze vennootschap heeft als bedoeling om concerten te promoten en te organiseren voor vocale ensembles. Hun  drijfveer is de  passie voor de muziek, voor betere harmonieën. Hun missie is om het publiek te vermaken, hun passie te delen en a capella muziek met hun enthousiasme te promoten.   Perpetuum Jazzile uit Slovenië is het absolute type voorbeeld van het ideale a capella ensemble . Niet alleen beheersen ze stem , juistheid en harmonie maar ze hebben een fantastische groove gecompleteerd door nabootsing van muziekinstrumenten. Beatboxing en bodypercussion beheersen ze als geen ander. Dank zij die troeven is Perpetuum Jazzile zo uniek en hebben ze zo veel internationale roem.